Vitamin D3 u prahu
Kategorija: Vitamini I Minerali
Naziv: Vitamin D3 u prahu
Cena: 1.200,00 din
Detalji o proizvodu:

Vitamin D3 U Prahu
 

10 µg (400 IU*) vitamina D3 po porciji.
30 Porcija u pakovanju.
Osvežavajući ukus limuna.
 
* Internacionalna jedinica.

Vitamin D je vitamin rastvorljiv u mastima čiji je glavni prirodni izvor sinteza holekalciferola (oblik vitamina D, vitamin D3) u donjim slojevima kožnog epidermisa hemijskom reakcijom koja zavisi od izlaganja suncu (posebno UVB zračenja). Pored toga holekalciferol (vitamin D3)i ergokalciferol (vitamin D2), oblici vitamina D mogu se unositi iz hrane kao i iz dijetetskih proizvoda. Najbolji prirodni izvori vitamina D su pre svega riblje ulje i riba, posebno masna riba (tuna, losos, sardina, skuša). Pored toga ima ga i u jajetu (žumance) i mlečnim proizvodima ali u manjim količinama.

Vitamin D je odgovoran za apsorpciju kalcijuma i fosfora kroz digestivni sistem i njihovo učešće u izgradnji kostiju, smanjujući rizik od osteoporoze. Pored toga, bitan je i u prevenciji slabljenja mišića i u prevenciji poremećaja ritma srca. Neophodan je i za ispravan rad štitne žlezde, omogućava normalno zgrušavanje krvi i jača imuni sistem.

Veliki procent stanovništva razvijenog dela sveta ima manjak vitamina D u organizmu, posebno populacija u zemljama na severu gde je izloženost suncu mala, a posebno je primetan zimi i u rano proleće. Pored toga smatra se da čak 50% mladih ne unosi preporučene doze vitamina D, ne samo zbog toga što nedovoljno konzumiraju mlečne proizvode i ribu, već i zato što malo vremena provode na suncu.

 

Kome je namenjen BiotechUSA Vitamin D3 u prahu?

Za sve one koji više vole suplemente u vidu napitka, od tableta ili kapsula.
I za mlađu i za stariju generaciju.
Čak i ako imate raznoliku ishranu.

Pakovanje: 150g. (30serviranja).

Način primene: Jednom dnevno pomešati jednu dozu (5 g = 1 ravnu mericu ili 1 punu kafenu kašičicu) sa 150 ml vode u šejker-boci i popiti.
Club 44 © 2012 Copyright. Created by Zaric